23 december 2021

Rodin Zoon - System Engineer

In een goed en professioneel team leer je van elkaar!

**Rodin Zoon (21) werkt sinds twee jaar bij Vancis B.V. als system engineer voor het tweede klantteam. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het Windowsbeheer van verschillende klanten. **

‘Als de servicedesk er écht niet uitkomt, komt de melding bij mij of mijn collega’s terecht. Wij zorgen voor beheer en onderhoud van de servers, doen aanpassingen waar nodig en houden de servers in de lucht.

Een keer in de week bel ik met ‘mijn’ klanten om te kijken hoe het gaat. Samen nemen we de meldingen van die week door. Wat is afgehandeld en wat staat nog open? Dat directe contact, die klantverantwoordelijkheid, vind ik een leuk onderdeel van mijn werk.

Ik ben bij Vancis B.V. begonnen met een stage voor mijn opleiding ICT beheer mbo 4. Toen mijn stageperiode voorbij was, was ik voor mijn gevoel nog niet klaar hier. En dat gevoel was gelukkig wederzijds.

Als system engineer leer ik heel veel on the job. Dingen die je op school niet direct leert. Dat is echt de meerwaarde van een goed en professioneel team. Je leert van elkaar.

De meeste collega’s zijn twee keer mijn leeftijd met veel meer werkervaring, maar toch zijn we allemaal gelijk. De sfeer is gewoon goed. Er is alle ruimte voor gezelligheid, bijvoorbeeld nu met het EK voetbal, maar er wordt ook hard gewerkt.

Ik ben geen echte studiebol. Bij mij gaat leren het best op mijn eigen manier. Bij Vancis B.V. krijg ik daar de ruimte voor. Ik krijg nu loopbaancoaching en doe online cursussen en trainingen voor mijn werk. Dat werkt heel goed! Ik merk dat ik groei, in mijn werk en als persoon.’

Onze klanten