23 december 2021

Vincent van Vrouwerff - Team Manager

Eigen initiatief wordt niet alleen gewaardeerd, maar ook verwacht

Als Team Manager bij Vancis B.V. zit Vincent van Vrouwerff (30) naar eigen zeggen ‘met zijn handen aan de knoppen’. Samen met zijn collega’s zorgt hij voor verbeterde IT-omgevingen en nieuwe producten die aansluiten op de klantwensen.

‘Na mijn studie System and Network Engineering aan de Hogeschool Utrecht kwam ik via een detacheerder bij Vancis B.V. terecht. Een goede zet, want inmiddels zijn we zes jaar verder en ik werk hier nog steeds met veel plezier.

Voor mij heeft dat alles te maken met de groeiende verantwoordelijkheid die ik heb en ook echt krijg. Bij Vancis B.V. mag en kan er veel. Eigen initiatief wordt niet alleen heel erg gewaardeerd, maar eigenlijk ook verwacht. Dat vind ik mooi.

De mogelijkheden zijn daardoor eindeloos, maar, je moet er wel zelf achter aan gaan. Ik signaleerde laatst een probleem binnen een belangrijk bedrijfsproces. Bij Vancis B.V. betekent dat dat ik het vervolgtraject, de oplossing bedenken en implementeren, ook oppak.

Dat soort ‘uitstapjes’ houdt mijn werk uitdagend en afwisselend. Geen dag is hetzelfde en dat hoort bij het vakgebied. We werken met verschillende klanten, met verschillende wensen en problematiek. Goed prioriteiten kunnen stellen en snel kunnen schakelen zijn daarom belangrijke eigenschappen binnen ons team

Ik heb het afgelopen jaar ontzettend veel geleerd op technisch gebied, het automatiseren van het neerzetten van een nieuwe server bijvoorbeeld. De komende tijd wil ik me meer richten op project- en teammanagement. Daarvoor krijg ik van mijn manager alle ruimte. Dat geeft echt energie!’

Onze klanten